Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Sigorta Devi FDIC Eski Başkanı Bitcoin Politikaları İçin Tavsiyede Bulundu

ABD Federal Mevduat Sigorta Şirketinin (FDIC) eski başkanı olan Sheila Bair, devletlerin Bitcoin‘e yönelik izledikleri politikaların “çılgınlığı büyütme”ye değil yatırımcıları korumaya yönelik olmaları gerektiği hakkında yorum yaptı. Bair bu yorumu Salı günü Yahoo Finance’te yayınlanan op-ed yazısında yaptı.

Eski başkan aynı zamanda Bitcoin’in sırf “görünürde esas değeri olmadığı” için yasaklanmaması gerektiğini söyledi.

Bair yazdığı yazıda hükûmetlerin dijital para birimlerine yönelik uygulanan politikaların kripto paraların etrafındaki “çılgınlığı büyütmemeleri” ve devletin Bitcoin’in değeri hakkında kendiliğinden bir yargıya varmaması gerektiğini söyledi:

“Hükûmetin yapması gereken ilk şey şey Bitcoin’in değeri hakkında kendi kararını vermek değil, politikaların çılgınlığı büyütmediğinden emin olmaktır.”

Bair’e göre şuanda kripto paraların yaşadığı zorlukların çoğunu zamanında itibari (devlet) paraları da yaşadı. Kendisine göre itibari paralar insanlar ticaret yaparken ortaya çıkan aracı ihtiyacını karşılamak adına toplumlar tarafından üretildi ve bu para ‘fiziksel özelliklerden ziyade psikolojiye dayandı’.

“Ticaretin başlangıcından beri insanlar görünürde hazır değeri bulunmayan şeylere bir değer yükledi. Özellikle de ticaret araçlarına, yani para birimlerine, bir değer yüklüyoruz çünkü ticaret yaptığımız kişi de aynısını yapıyor.”

Bair hükûmetin aynı zamanda adil ve bilgi sahibi olunan bir piyasanın oluştuğundan emin olması gerektiğini vurguladı. Bundan kastı da kripto para piyasasının sahtekarlıktan, manipülasyondan ve büyük kapsamlı spekülasyonlardan arındırılması.

FDIC eski başkanının şuanda birkaç Blockchain ve dijital para biriminin direktörlüğünü yapıyor olduğu ve bağımsız danışman olarak çalışması göz önünde bulundurulduğunda, Bitcoin’e ılımlı yaklaşması pek şaşırtıcı değil.

Sektörle alakalı projelerde çalışıyor olsa da kendisinin FDIC ile olan bağlantısı göz ardı edilemeyecek kadar önemli çünkü FDIC, finansal özgüveni ve istikrarı sağlamak adına ABD Kongresi tarafından kurulmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment