Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Siyasetinin Parlayan Yıldızı Ocasio Cortez’den Libra Yorumu

Amerika’da 2020 seçimlerinin sıcaklığı artık iyiden iyiye hissedilmeye başlandı. Amerika Başkanı Donald Trump’ın defalarca hedef gösterdiği ve ülke siyasetinin muhalif kanadının yükselen yıldızları arasında yer alan Alexandria Ocasio Cortez de, bu alanda çok aktif bir şekilde çalışmaya devam ediyor.

Amerika siyasetinde özgül ağırlığı giderek artan ve yavaş yavaş kendi kitlesini de oluşturmaya başlayan genç kadın siyasetçi, son olarak Libra ile ilgili olarak bir açıklama yaptı.

Libra’nın Amerikan Kongresi’nde yapılan görüşmelerinde söz alan ve Facebook Blockchain birimi başkanı David Marcus’a bazı sorular soran Cortez, şunları söyledi:

”Dün yaptığınız açıklamada tüm maaşınızı gayet rahat bir şekilde Libra aracılığı ile alabileceğiniz söylediniz. Bu ülke tarihi boyunca her zaman kurumların kontrolünde para birimleri sıkıntı yaratmıştır. Bunun ne demek olduğunu biliyor musunuz? Facebook olarak bence tam da bunu yapıyorsunuz. Eski dev kurumların para ve hazine yönetimi taktiklerini birebir kopyalamış durumdasınız.”

Cortez’in bu yorumları aslında Amerikan Kongresi’nin siyasi görüşlerden bağımsız Facebook’un projesinin karşısında olduğunun da bir kanıtı. Daha önce başkan Trump da, Facebook’un kripto parası Libra’yı pek beğenmediğini ve bunun ciddi riskler barındırabileceğini ifade ederek gündeme bomba gibi düşmüştü.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment