Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Araştırma: Bitcoin Fiyatı Günün En Çok Hangi Saatinde Değişkenlik Gösteriyor?

Kripto para sektörünün lider kripto para birimi olan Bitcoin’in aslında volatil bir ürün olduğu, su götürmez bir gerçek. Özellikle de Bitcoin’i diğer hisse senetleri ve yatırım araçları ile kıyasladığınızda, bu volatil duruşu daha net bir şekilde görebilmek mümkün. Doğru değerlendirmenize göre aslında ciddi bir avantaj olabilen bu durum, tecrübesiz ve terste kalan traderlar için ise tam bir azap halini alabiliyor ve bu da zaten Bitcoin’i riskli yapan ana etmenlerden biri.

Konuyla ilgili bir volatilite araştırması yapan Longhash adlı kripto para firması ise, Bitcoin fiyatının günün en çok hangi saatlerinde artış ve azalışlar gösterdiğini buldu. Coinbase’den alınan veriler ile hazırlanan ve son iki yılı kapsayan bu araştırma sonucunda, Bitcoin fiyatının en çok Türkiye saati ile gece saat 3 ve 4 arasında fiyat oynaklığı gösterdiği sonucuna varıldı.

Bu saat aslında pek de sürpriz değil. Çünkü tam bu belirtilen saatler, Asya’da 8 saatlik çalışma sürecinin başlangıcına denk geliyor. Aynı zamanda Kuzey Amerika’da da tam olarak akşam saatlerini başlangıcı ile çakışıyor.

Bu dönemde traderların daha aktif bir şekilde piyasada olduğu ve bu sebeple de Bitcoin fiyatının bu saat aralığında volatilitesinin arttığı ifade ediliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment