Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Microsft Eski Çalışanı, 10 Milyon Dolarlık Kripto Hırsızlığı Sebebiyle Tutuklandı

Dünyanın en büyük teknoloji ve bilişim markalarından birisi olan Microsoft’un bünyesinde bir dönem çalışmış olan Volodymr Kvashuk, 10 milyon dolarlık kripto para hırsızlığı yaptığı gerekçesi ile tutuklandı.

25 yaşındaki Ukrayna vatandaşının, çaldığı kripto paraları daha sonra nakite dönüştürdüğü ve kendisine 160 bin dolarlık bir Tesla araba aldığı belirtildi. Bununla da yetinmeyen genç hırsızın, 1.7 milyon değerinde göl kenarında bir ev aldığı ifade edilirken, bu 7 aylık süreç boyunca 2.8 milyon dolarlık nakit parayı da banka hesabına aktardığı vurgulandı.

Kvashuk’un, Microsoft firmasının müşterilerine verdiği kripto para hediye kartlarını kullandığı ve bunu zimmetine geçirdiği açıklandı. Seattle mahkeme yetkilileri de, 25 yaşındaki ismin bu tarz olaylara karışıp hesabına haksız yere para geçirdiğini doğruladı.

Olayın ortaya çıkmasının ardından polis güçlerinin yaptığı operasyon ile tutuklanan Kvashuk, daha sonra ise ceza evine gönderildi.

Kripto paraları merkezine alan hırsızlık ve dolandırıcılık olaylarının son dönemde çok fazla oranda arttığına vurgu yapan polis yetkilileri, yargı birimleri ile ortak çalışarak bu alanda daha aktif bir tutum izleyeceklerini de belirtti.

Bu alanda yaşanan şeylerin sayısının azaltılması yönünde çalışmalar yapılırken, Amerika’nın bu konudaki ciddiyeti de su götürmez bir gerçek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment