Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Veriler, Çin’in Libra’ya Büyük İlgisi Olduğunu Gösteriyor

Facebook’un kripto para projesi Libra, şu an için Amerikan hükümetinin gündeminin öncelikli başlıklarından birisi. Başkan Trump başta olmak üzere, ülkenin önde gelen birçok ism, çeşitli defalarda bu konu ile ilgili olarak açıklamalar yaparken, şu anda da Facebook Blockchain birimi başkanı David Marcus, kongre tarafından sıkı bir süreçten geçiriliyor.

Ancak tüm bunlar bir yana, ulusal bazda Libra’ya en fazla ilginin olduğu yer ise Çin. Konuyla ilgili olarak yapılan araştırmalarda, Çin vatandaşlarının Facebook’un kripto parası Libra ile ilgili olarak çok fazla arama yaptığı ortaya çıktı.

Elde edilen internet motoru arama verilerine göre, Çin’de şu anda en fazla internet üzerinden aranan ilk şey ünlü birinin kayıp çocuğu. Bir diğeri ise Leonardo Da Vinci’nin efsanevi çalışması Mona Lisa’nın 2005’ten beri ilk kez Louvre müzesinden çıkması.

İşte bu iki ilginç olayın ardından Çin internet serverlarında en fazla aranan üçüncü şey ise Facebook’un kripto parası Libra. Otoriteler, Çin vatandaşlarının bu tarz yeni teknolojilerden etkilendiğini ve yaşanan son gelişmeler ile meraklarının daha da arttığınıi ifade ediyor. Çin, bilindiği gibi son dönemde internet üzerinden en fazla Ethereum araması yapılan ülke olarak da dikkat çekiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment