Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Eski Geliştiricisi Peter Todd’a Taciz Suçlaması

Üç farklı kişi, bugün itibariyle eski Bitcoin core geliştiricisi Peter Todd’a cinsel taciz suçlaması sebebiyle dava açtı ve geliştiriciden şikayetçi oldu.

Konuyla ilgili şikayetçi olan ilk isim, trans seksüel kriptografi uzmanı Isis Agora Lovecruft oldu. Lovecruft, mahkemeye verdiği beyanda Todd’un kendisini Twitter üzerinden aşağıladığını söyledi ve başarılı ismin kendisini taciz ettiğini öne sürdü.

Lovercruft, aynı zamanda Todd’un kendisine uzunca zamanlar boyunca cinsel ve psikolojik istismar uyguladığını ifade ederken, Bitcoin ile ilgili olarak Todd ile görüşmeye gittiğinde onun tacizine maruz kaldığını belirtti.

Lovecruft’a göre Todd, kendisine Ekim 2015’de tecavüz etmeye çalıştı. Daha sonra ise yine mağdurun beyanına göre Todd, ağza alınmayacak şeyler söylemiş ve psikolojik istismara devam etmişti.

Jane Doe adı verilen bir başka mağdur ise Todd’un, kendisinin medikal durumunundan istifade ederek kendisini taciz ettiğini iddia etti.

Zcash şirketinin kurucusu ve CEO’su olan Zooko Wilcox ise bu iddiaları doğruladı ve mağdurlar ile iletişim kurduğunu açıkladı. Wilcox, Todd’un yaptıkları sebebiyle mağdurların çok ciddi travmalar ve psikolojik sorunlar yaşadığını iddia etti.

Mahkeme heyeti ise bu iddiaları büyük bir titizlilik gösterek araştıracağını açıkladı. Bakalım önümüzdeki günlerde bu konu ile ilgili neler yaşanacak?

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment