Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Stablecoin Mevzuatını Neredeyse Tamamladı: Algoritmik Stablecoinlere Yasak Geliyor

ABD meclis üyeleri stablecoin mevzuatının önümüzdeki hafta onaylanabileceğini düşünüyor. Mevzuatın onaylanması durumunda algoritmik stablecoinler 2 yıllığına yasaklanacak.

Bloomberg’ün 20 Eylül tarihli haberinde yer alan mevzuat taslağına göre, “içsel” olarak teminatlandırılmış stablecoinleri çıkarmak veya oluşturmak yasaklanacak. Bu kural Terra ağında bulunan TerraUSD (UST) ve Luna gibi birbirini destekleyen kripto para birimlerini kapsayacak.

Algoritmik bir stablecoin olan UST, ağın başka bir kripto para birimi olan Luna ile karşılıklı alım satım yapılarak dolara 1:1 oranında sabitlenmek amacıyla tasarlanmıştı. Mayıs ayında yaşanan UST çöküşü milyarlarca dolar kayba ve birçok şirketin batışına neden olunca politika yapıcılar stablecoinler üzerine daha çok eğilmeye başladı.

Meclis Finansal Hizmetler Komitesi Başkanı Maxine Waters ve Patrick McHenry stablecoin mevzuatı hakkında anlaşmaya varmak için çalışıyor. Ancak kaynaklar McHenry’nin son taslağı onaylayıp onaylamadığının belirsiz olduğunu söyledi.

Üyeler taslağın gelecek haftaya dek onaylanmasını beklese de daha kıdemli vekiller bu gibi yüksek politika içeren karmaşık tasarıların son halini almasının oldukça uzun süreceğini belirterek yıl sonuna yetişmesini iyimser bir ihtimal olarak gördüklerini belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!