Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance’den Voyager Digital’in Varlıkları İçin 50 Milyon Dolarlık Yeni Teklif: Yarışta FTX’in Önüne Geçti

İflas eden kripto para platformu Voyager’ı satın alma yarışında Binance ve FTX’in rekabeti kızışıyor.

Terra (LUNA) çöküşüyle başlayan ve bir domino taşı gibi piyasadaki borçlanma platformlarını vuran finansal krizler, Voyager Digital’i de ciddi şekilde yaralamış ve şirketin çöküşüne neden olmuştu. Voyager avukatları tarafından geçtiğimiz haftalarda yapılan açıklamalarda, 22 farklı yatırımcı kuruluşun Voyager’ın iflasının ardından kalan potansiyel varlıklarıyla ilgilendiğini duyurulmuştu. Adeta bir güç gösterisine dönüşen bu satın alma teklifleri arasına Binance ve FTX gibi büyük kripto para borsaları da geçen ay dahil olmuştu.

Geçtiğimiz hafta çıkan haberlere göre FTX bu rekabeti önde götüren tarafta yer alıyordu. Şimdiye kadar en yüksek teklifi veren FTX, gerekirse daha yüksek bir teklif vereceklerini de açıklamıştı. Fakat yakın tarihli bir Wall Street Journal haberine göre Binance, Voyager’ın varlıklarını satın almak için 50 milyon dolarlık teklif öne sürdü ve burun farkıyla FTX’in önüne geçti.

Söz konusu açık arttırma yarışı geçen hafta Kirkland & Ellis hukuk bürosunda başladı ve 29 Eylül tarihinde sona erip kazananın açıklanması bekleniyor. Henüz Voyager tarafından hiçbir teklif kabul edilmedi. Voyager’ın ortaya koyduğu bir ideal teklifin yer almadığı biliniyor ve görünen o ki 2 büyük talip arasındaki kızışmadan mümkün olduğunca kar etmeyi amaçlıyor.

Açık arttırma tamamlandıktan ve Voyager’ın yeni sahibi belli olduktan sonra iflas sebebiyle paralarını kaybeden müşterilere geri ödeme yapılması bekleniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!