Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD ve Suudi Arabistan Arasındaki Gerginlik Çözülüyor Mu?

Alex Mihailovich, ABD ve Suudi Arabistan arasındaki gerginliğin aslında tamamen bir “para meselesi” olduğunu düşünüyor.

ABD’deki yetkililer bundan bir süre önce NOPEC adı altında bir tasarı hazırlamaya başlamışlardı. Bu tasarının onaylanması halinde ABD, OPEC ülkelerine ABD yasaları doğrultusunda dava açabilecek. Bu yasa tasarısı ABD ve Suudi Arabistan arasındaki ilişkilerin gerilmesine yol açtı.

Birkaç gün önce Suudi Arabistan’ın NOPEC tasarısının onaylanması halinde USD kullanmayı bırakacağına dair bazı iddialar çıkmıştı. Öyle ki özellikle kripto para sektöründeki bazı isimler, Suudi Arabistan’ın kendi dijital parasını geliştirmeye başlayacağını öngörüyorlardı.

Ne var ki Alex Mihailovich gibi isimlere göre bu iki ülke arasındaki gerginlik aslında tamamen bir para meselesinden ibaret. Saudi Aramco hisseleriyle ilgili yorum yapan Mihailovich, bu sorunun kolaylıkla çözülebileceğini düşünüyor.

Ülkenin petrol devi Saudi Aramco kısa bir süre önce uluslararası yatırımcılardan 100 milyar dolarlık rekor değerde işlem almayı başardı. Mihailovich’e göre bu gelişme, aslında Suudi Arabistan’ın herhangi bir izolasyon sürecine girmediğinin bir göstergesi. RT tarafından yapılan habere göre Mihailovich’in konu hakkındaki görüşleri şu şekilde:

“Suudiler Cemal Kaşıkçı olayında olduğu gibi zaman zaman diğer ülkelere tatsızlık verebiliyorlar. Ama kabul edelim: Para onlarda. Yatırımcılar da parayı gördükleri zaman bazı şeyleri görmezden gelebiliyorlar.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment