Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Ticaret Bakanlığı Kripto Para ve Blockchain Uzmanlarını Arıyor

ABD Ticaret Bakanlığı özellikle kripto para ve Blockchain teknolojilerinde uzmanlığı bulunan yeni isimler arıyor.

ABD’de devlete bağlı olan USAJobs adlı resmi siteye göre Ticaret Bakanlığı yeni uzmanlar aramaya başladı. Ticaret Bakanlığı’na bağlı olan Ulusal Standartlar ve Teknoloji Enstitüsü (NIST), “Blockhain için test ortamı hazırlamakta, Blockchain teknolojileriyle, kripto para sözleşmeleriyle ilgili araştırma ve analiz yapma konularında deneyimi olan” yeni kişiler arıyor.

Ulusal Standartlar ve Teknoloji Enstitüsü

Ticaret Bakanlığı’na bağlı olan Ulusal Standartlar ve Teknoloji Enstitüsü’nün resmi görevi ABD’deki yenilikçi projeleri geliştirmek, bu projelere katkıda bulunmak ve genel olarak sektörel rekabetin artmasını sağlamak.

Bünyesine 2 binden fazla kişiyi barındıran bu kuruluşun yılda 1 milyar dolardan fazla bütçesi var. Ulusal Standartlar ve Teknoloji Enstitüsü’nün yasal olarak bağlayıcı herhangi bir gücü bulunmuyor ancak burada yapılan araştırmalar ve deneyler hükümetin özellikle teknoloji politikalarını ciddi anlamda etkileyebiliyor.

Uzman İsimler

Ulusal Standartlar ve Teknoloji Enstitüsü’ne iş başvurusunda bulunacak olan kişilerin özellikle “kimlik yönetimi, Blockchain gibi alanlarda çalışan ulusal ve uluslararası standart organlarında” tecrübeli olmaları gerekiyor.

İş ilanının detaylarına bakarak konuşacak olursak bu işin muhtemelen geçici bir iş olduğunu söyleyebiliriz. Çünkü işe alınacak kişiye maksimum bir yıllık sözleşme yapılacağı belirtiliyor. Bu kişi bu bir yıllık süre sonucunda toplamda 137 bin 849-166 bin 500 dolar arasında bir maaş almış olacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment