Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Birkaç Yıl İçinde Tüm Kripto Para İşlemleri Takip Edilebilecek

Mali Eylem Görev Gücü (FATF), herhangi bir şekilde kripto para işlemi yapan vatandaşların kişisel bilgilerinin toplanacağı, inceleneceği ve değerlendirileceği özel bir sistem geliştiriyor.

FATF tarafından geliştirilen bu sistem yalnızca bir ülkeyi değil Dünya genelindeki pek çok ülkeyi kapsayacak. Şimdiden 15 ülkenin bu konuda FATF ile işbirliği yapmaya başladığı belirtiliyor ki bunların arasında G7 üyesi olan Avustralya ve Singapur gibi isimler de var.

Nikkei Asian Review ve Finance Magnates gibi kaynaklara göre FATF’in bu sistemi hazırlaması çok uzun sürmeyecek. Şu ana dek yapılan açıklamalar bu sistemin planlarının 2020 yılında tamamlanması, sistemin kendisinin ise birkaç yıl içerisinde hazır hale gelmesi bekleniyor.

Özel Takip Sistemi

Mali Eylem Görev Gücü tarafından geliştirilen bu sistemin detayları henüz bilinmiyor. Bu konu hakkında kamuya herhangi bir resmi açıklama yapılmadı.

Şu anki bilgilere göre bu sistemin özellikle para aklama, terörizm finansmanı gibi yasa dışı işleri durdurmak için kullanılacağı biliniyor. Bilinen bir diğer şey ise FATF tarafından geliştirilen bu sistemin özel sektör tarafından kullanılacağı.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment