Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Ulusal Güvenlik Ajansının Sırlarını Ortaya Çıkaran Bitcoin (BTC) Destekçisi Edward Snowden’a Rusya Vatandaşlığı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD hakkındaki muhbirlik yaptıktan sonra Rusya’ya sığınan Edward Snowden’a Rus vatandaşlığı veren kararnameyi imzaladı.

ABD vatandaşı olarak 2013 yılında NSA (Ulusal Güvenlik Ajansı) hakkında dünya çapında ses getiren ihlalleri sızdıran Edward Snowden yaklaşık 10 yıllık bekleyişin ardından Rus vatandaşı oldu. Eski bir NSA çalışanı olan Snowden, 2013 senesinde NSA’ın dünya çapındaki neredeyse tüm teknolojik cihazları, yazışmaları ve veri akışını kayıt altına alıp ABD’nin lehine kullandığına dair gerçekleri kamuoyu ile paylaşmış ve ABD’nin kırmızı bültenle arananlar listesinde yerini almıştı.

İlerleyen süreçte gizlilik konusunda yaptığı çalışmalar ile konuşulan Snowden’ın ayrıca kullanıcı gizliliği tabanlı kripto para birimi Zcash’in (ZEC) yaratılmasında önemli rol oynadığı biliniyor. Uzun süredir casusluk ile suçlanan Snowden’ın 2013 yılından beri ABD tarafından iadesi talep ediliyordu. Fakat Rusya hiç oralı olmadı ve 39 yaşındaki yazılımcıya Rus vatandaşlığını geçtiğimiz pazartesi günü verdi.

Bir yandan ABD kripto paralar hakkında sert önlemler almaya devam ederken cephenin diğer tarafındaki Rusya ise başta Bitcoin (BTC) olmak üzere kripto paraları global çaplı ödemelerde kullanmaya hazırlanıyor. Tüm bunların üstüne uzun süredir Bitcoin destekçisi olarak tanınan NSA muhbiri Snowden’a vatandaşlık verilmesi de adeta iki cephe arasındaki güç gösterisinin bir parçası olarak karşımıza çıkıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!