Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’de Bıçak Kemiğe Dayandı: Bitcoin ve Kripto Paralar Her Şeyin Önünde!

ABD’li seçmenlerin çoğunluğu, başkan adaylarının kripto konusunda bilgili olmasını istiyor.

Kripto para odaklı yatırım şirketi Grayscale Investments adına The Harris Poll tarafından yürütülen güncel bir anket, ABD’li seçmenlerin beklentilerini gözler önüne serdi. Seçmenlerin yaklaşık %73’ü başkan adaylarının kripto para da dahil olmak üzere yenilikçi teknolojiler hakkında bilinçli bir bakış açısına sahip olması gerektiğini belirtti.

Gelecek yıl yapılacak başkanlık seçimlerinde oy kullanmayı planlayan 1.759 yetişkin arasında çevrimiçi olarak düzenlenen ankette, katılımcıların çoğunluğu enflasyon konusunda endişesini dile getirdi.

Anket katılımcılarının %40’ı ise gelecekte kripto para satın almak istediklerini kaydetti. Katılımcıların %45’i ise kripto para yatırımı yapmadan önce daha net regülasyonların gelmesini bekleyeceğini vurguladı. Yine de bu anket sayesinde geçmiş anketlere kıyasla ABD’li vatandaşların giderek kripto para birimlerine olan inancının ve farkındalığının arttığı ortaya çıkmış oldu.

Anketin dikkat çeken noktalarından biri de Z ve Y kuşağının verdiği yanıtlar oldu. Genç kuşak, kripto paraların ve blockchain teknolojisinin modern finansın geleceği olacağı görüşünü desteklerken ellerinde hisse senedinden daha çok kripto para yatırımı olduğunu kayıtlara geçirdiler.

Gelecek yıl gerçekleşecek seçimde Robert F. Kennedy Jr. ve Vivek Ramaswamy Bitcoin ve kripto para destekçiliğiyle öne çıkan adaylar arasında yer alıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!