Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’de Kongre, Büyük Teknoloji Firmalarının Dijital Para Çıkarmasını Engellemek İstiyor

Son dönemde Facebook’un çıkardığı kripto para Libra’nın etkilerini görmekteyiz ve bu yeni kripto para, daha şimdiden bazı yasaların çıkmasına aracılık edebilir. ABD Başkanı Donald Trump’ın dahi Twitter üzerinden eleştirdiği Libra ile ilgili olarak bir hamle de ABD Kongresi’nden geldi. Konuyla ilgili olarak yapılan çalışmalar sonucunda ortaya çıkan taslak metin, diğer büyük teknoloji şirketlerinin gelecekte Facebook’un izinden gidip kendi kripto parasını çıkarmasını engellemeyi içeriyor.

”Büyük Teknoloji Firmalarını Finansal İşlerden Dışarda Tutmak” adı ile yayınlanan taslağa göre, bundan sonra diğer dev teknoloji şirketleri Facebook’un yaptığı gibi kendi para birimlerini çıkarmak isterlerse, onların yoluna taş koyulacak.

Bu ilginç ve Libra’ya karşı bir hayli agresif ifadeler barındıran taslak, dev teknoloji firmalarını ise şöyle tanımlıyor: ”Yıllık 25 milyar dolardan fazla gelire sahip olan firmalar.”

Elbette şu an için böylesi bir teklifin kabul görüp görmeyeceği meçhul ve bu teklifin kabul görmesinin pek kolay olmadığını da söylemekte fayda var.

Yine de bu tarz bir teklifin ortaya çıkmış olması dahi, Facebook’un kripto para projesinin ne denli bir tehdit olduğunun açık bir kanıtı. Bakalım önümüzdeki günler, bu konu ile ilgili bizlere neler gösterecek?

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment