Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bu Dev Ödeme Sistemi Artık Bitcoin’i Desteklemiyor

Güney Afrika’nın en büyük ödeme sistemlerinden birisi olan Payfast, yaptığı açıklamada şirketin bundan sonraki dönemde Bitcoin’i sistemden çıkaracağını söyledi. Yapılan açıklamada Bitcoin’in yüksek ücret gereksinimi ve ağ yoğunluğu sebebiyle platformda bundan sonraki süreçte desteklenmeyeeği ifade edildi.

Güney Afrika’nın en büyük online ödeme sistemi olan Payfast, Bitcoin desteğinin 20 Temmuz’a kadar süreceğini ifade ederken, bundan sonraki dönemde ise şirketin Bitcoin’i listeden çıkaracağını duyurdu.

Bitcoin’i desteklemek için ciddi çalışma yaptıklarını ifade eden yetkililer, buna karşın bazı problemler ile karşılaştıklarını ve artık bu sürece devam edemediklerini de belirtti. Bunların başında elbette ki diğer yöntemlere kıyasla yüksek olan ücretler geliyor. Bir diğer sıkıntı da uzun onay süreçleri. Bu iki şeyi halletmek için ciddi bir çalışma yaptıklarını aktaran şirket yetkilieri, buna karşın sorunları çözemediklerini ve son opsiyon olarak Bitcoin’i desteklemeyi bıraktıklarını belirtti.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

”Kullanıcıların deneyimlerinin kötü olması bu kararı almamızda önemli bir etken oldu. Bitcoin, bir dönem daha hızlı, daha ucuz ve daha kolay bir para transfer metodu olarak ortaya çıkmış olsa da, geldiğmiiz noktada bu hayalin pek de gerçeğe dönüştüğünü söylemek mümkün değil.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment