Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’de Üç Kripto Para Dolandırıcısına Yaklaşık 1.75 Milyon Dolar Para Cezası Verildi

ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu (CFTC) tarafından yapılan açıklamaya göre kripto para yatırımcılarını toplamda yaklaşık milyon dolar dolandırmış olan üç kişi, Teksas Güney Bölge Mahkemesi tarafından para cezasına çarptırıldı.

Haklarında Eylül 2020’de suç duyurusunda bulunulan Mayco Alexis Maldonado Garcia, Cesar Castaneda ve Joel Castaneda Garcia’nın, Global Trading Club (GTC) adlı bir projeye yatırım yapmış kişilere 989.550 dolarlık tazminat ödemesine karar verildi.

Mayco Alexis Maldonado Garcia 400.000 dolar, Cesar Castaneda ile Joel Castaneda Garcia ise kişi başı 180.000’er dolar değerinde para cezasına çarptırıldı.

Ağustos 2016-Ekim 2017 tarihleri arasında en az 27 kişi, kendileri adına alım-satım yapacağı düşüncesiyle Global Trading Club’a en az 989.000 dolar para yatırdı.

GTC’yi yöneten şahıslar, müşterileri ikna etmek için kripto para ticareti konusunda “yıllarca tecrübeye sahip, usta traderlardan” oluşan bir kadrolarının olduğunu ve “haftanın 7 günü, günün 24 saati” işlem yapabilen botlar kullandıklarını söylediler.

Projeye ne kadar para yatırırlarsa o kadar çok kazanacakları söylenen yatırımcıların, dolandırıldığı öğrenildi.


Görsel: Amerikan doları banknotu (Flickr, CC BY-SA 2.0 lisanslıdır, görsel Koin Bülteni tarafından değiştirilmiştir)
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!