Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Valkyrie’den Vadeli İşlem Sözleşmelerine Dayalı Bitcoin ETF’i İçin Başvuru

Varlık yönetimi firması Valkyrie Investments, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonuna (SEC) ilettiği 11 Ağustos tarihli bir taslak izahnamede doğrudan Bitcoin’e değil, Bitcoin vadeli işlem sözleşmelerine yatırım yapacak bir ETF için başvuruda bulundu.

Valkyrie’nin SEC’ye sunduğu izahnameye göre Valkyrie Bitcoin Strategy ETF isimli fon, “doğrudan Bitcoin’e yatırım yapmayacak”. ETF, “Bitcoin üzerinde standartlaştırılmış, nakit uzlaşmalı vadeli işlem sözleşmelerine” yatırım yapmayı amaçlıyor.

 Gensler’in konuşmasının ardından ETF başvuruları çoğaldı

Geçtiğimiz hafta SEC Başkanı Gary Gensler, Aspen Security Forum’daki açıklamalarında, “Chicago Ticaret Borsasında (CME) işlem gören Bitcoin vadelileri temelli ETF başvurularının yetkililer tarafından incelenmesini dört gözle beklediğini” söylemişti. SEC Başkanı, yasalarla uyumluluk sağlayan kripto ETF’lerinin yatırımcılara koruma sağlayacağından bahsetmişti.

Gensler’in açıklamalarının ardından vadeli işlem sözleşmelerine dayalı bir ETF için yapılan başvuru sayısı, Valkyrie’ninkiyle beraber dörde yükseldi. Varlık yönetimi firmasının 11 Ağustos tarihli başvurusundan önce ProShares, Invesco ve VanEck de bu tarz bir başvuruda bulunmuştu.


Görsel: Valkyrie Investments’ın logosu (görsel, Koin Bülteni tarafından değiştirilmiştir)
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!