Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

PancakeSwap, CAKE Emisyonunda Devasa Bir Kesintiye Gidecek

PancakeSwap (CAKE), bugün son bulan oylama neticesinde CAKE emisyonunda oran bazında tek seferde daha önce hiç olmadığı kadar büyük bir değişikliğe gidip, %44’lük bir kesinti yapmaya başlayacak.

5.000’den fazla PancakeSwap kullanıcısının katıldığı seçimde, oyların %92,64’ü emisyonun blok başına 4 CAKE’e denk gelecek şekilde azaltılması lehine çıktı. Önümüzdeki birkaç gün içerisinde yapılacak güncellemeyle her blok 15 CAKE’lik salınım yapacak ve yield farm’lara blok başına 5 CAKE düşecek.

Diğer şıklarda hiçbir değişiklik yapılmaması veya emisyonun sırasıyla %11, %22 ya da %33 oranlarında azaltılması öneriliyordu.

Emisyon dengesiyle ilgili bu oylamaları ilk kez martın sonunda düzenleyen PancakeSwap, daha önce tek seferde hiç bu kadar büyük bir değişikliğe gitmedi.

Bu oylamalar blok başına üretilen CAKE miktarını azaltmak ve arz bakımından herhangi bir üst limiti bulunmayan CAKE’in enflasyonunu yavaşlatmak için yapılıyor.

APR’yi dengelemek için bir güncellemeye gidilebilir

Çiftliklerdeki CAKE emisyonunu azaltmanın uzun vadede arz açısından sağlıklı olacağı düşünülse de bu işlem genelde havuzların yıllık bileşik faiz (APR) oranının kısa vadede düşmesine yol açıyor.

PancakeSwap ekibi, bu oranın %44’lük devasa değişimden çok fazla etkilenmemesi için ilerleyen saatlerde çiftliklerle ilgili yeni bir tasarı daha sunmayı planlıyor.

Sadece oyların en az %50’sini alan şıkkın yürürlüğe konduğu oylamaya ağırlık bakımından yaklaşık 21.9 milyon oy atıldı.

Bu oylamaya katılan üç PancakeSwap kullanıcısı, kendi aralarında oyların yaklaşık %40’ını oluşturuyordu. Bunların hepsi, emisyonun %44 oranında azaltılması yönünde oy verdi. Reddit’teki CBDgummieshop adlı bir kullanıcı, ortaya çıkan tabloyla ilgili şu yorumu yaptı:

“(Emisyonda) böyle akılalmaz bir kesintiye gitmek için gereken oyların neredeyse %50’sinin bu üç adresten geldiğini unutmayın. Yani bir avuç zengin insan, (CAKE) fiyatındaki artıştan faydalanırken swap yapanların %98’i, staking’den elde ettikleri gelinin %40’ını kaybedecek. Gerçek dünyaya hoş geldiniz.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!