Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

DBS Bank Singapur’da Kripto Para Hizmeti Sunmak İçin Gerekli İzni Aldı

DBS Bank’e bağlı olan aracılık firması DBS Vickers, Singapur’un merkez bankası ve regülatörü MAS’ten, ülkede kripto para hizmeti sunabilmek için gerekli izni “prensipte” aldığını açıkladı.

  • DBS Bank bünyesinde kurulan kripto para borsasının bir parçası olan DBS Vickers, Ödeme Hizmetleri Yasası uyarınca lisanslandırılması halinde varlık yöneticileri ile şirketlere işbu borsa üzerinden kripto para ticareti yapma imkanı sunabilecek.

  • Güneydoğu Asya’nın en büyük finansal kuruluşlarından olan DBS Bank, geçen yılın sonunda kurduğu DBS Digital Exchange ile bölgede kendi kripto para borsasını açan ilk bankalardan biri oldu.

  • Borsa ikinci çeyreğin sonu itibarıyla yaklaşık 130 milyon Singapur doları (yaklaşık 822 milyon lira) değerinde varlığa custody sağlıyor.

  • DBS’in sermaye piyasalarından sorumlu Eng-Kwok Seat Moey, konuyla ilgili açıklamasında, “Varlık yöneticileri ve kurumlar, dijital token hizmeti almak için yoğun bir ilgi gösteriyor. DBS Vickers’ın Ödeme Hizmetleri Yasası uyarınca prensipte onay almış olması, bizi bu büyüyen talebi karşılama noktasında iyi bir konuma getirdi.” ifadelerini kullandı.

  • Ülkede dijital ödeme hizmeti sağlayan tüm kuruluşların, 2019’da uygulamaya konan bu yasa doğrultusunda lisanslandırılması gerekiyor.

Görsel: DBS Bank (CC BY-SA 4.0 lisanslıdır, görsel Koin Bülteni tarafından değiştirilmiştir)
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!