Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’de Yeni Kripto Para Tasarısı: 250 Dolardan Daha Değerli İşlemleri Takip Edelim

ABD, yeni bir yasayla 250 doların üzerindeki kripto para transfer işlemlerini takip edeceklerini açıkladı. Daha önce alt sınırın 3000 dolar olarak belirlendiği yasanın yasa dışı faaliyetler gibi çeşitli sebeplerden ötürü 250 dolara indirilmesinin gerekli olduğunu vurgulandı.

FinCEN, yayınladığı son raporda BSA yasası kapsamında geçerli finansal kurumların mevcut uluslararası para transfer işlemlerindeki 3000 dolarlık alt limitin 250 dolar olarak revize edilmesini önerdiklerini paylaştı. Yalnızca uluslararası işlemlerde geçerli olması beklenen yeni yasa, yurt içi işlemlerini kapsamayacak ve yurt içi işlem limiti 3000 dolarda sabit kalacak.

FinCEN, sundukları kripto para ve finansal işlemler raporu kapsamında ABD Merkez Bankası Fed’i Bank Secrecy Act (BSA) yasası çerçevesinde yorumda bulunmaya çağırdı.

Yasa dışı faaliyetlerin engellenmesi hedefleniyor

FinCEN’in yeni yasa teklifi kapsamında uluslararası terörizme karşı koruma sağlamak, vergi, istihbarat faaliyetlerinde görülen küçük çaplı sınır ötesi para transferleri ile ilgili yorumlar da yapıldı. Raporda belirtilenlere göre, kötü niyetli kişiler 3000 doların altındaki miktarları kullanarak yasa dışı faaliyetler gerçekleştiriyor. Hatta FinCEN, yakın zamanda yasa dışı faaliyetler kapsamında bir Bitcoin mikserine ceza verdiğini de açıklamıştı.

Terör finansmanı, kaçakçılık ve diğer yasa dışı faaliyetlerin kolaylaşması ve gerçekleşmesinde kullanılan düşük çaplı para aktarımlarının raporlanması ve uluslararası banka havalelerinin denetlenmesinin güvenlik açısından çok faydalı olacağı aktarılıyor. FinCEN, bu çıkarımı yaparken SARs raporlarını dikkate aldıklarını belirtiyor. Bu raporlarda, 3000 doların altında bazı yasa dışı faaliyetlerin raporlandığı ve bazı suçlamalarda kanıt olarak kullanıldıkları paylaşılıyor.

Kara para aklama gibi yasa dışı faaliyetlerle mücadele eden birçok kurumun da FinCEN’in yeni yasa teklifine sıcak baktığı ayrıca belirtildi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!