Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tüm Birikimini Kaybeden Kripto Para Yatırımcısına 15 bin Dolarlık Bağış

Reddit’te bir kullanıcı, bir Quant yatırımcısının kripto para yatırımı yaparak tüm parasını kaybettiği, ardından 15 bin dolar değerinde bağış aldığı üzerine bir hikaye paylaştı. Robis87 adlı kullanıcının paylaştığı hikaye, birçok kişinin ilgisini çekmeyi başardı.

15 bin dolar bağış toplayan Quant yatırımcısı, Quant Network ve kripto para hakkında araştırmalar yaparken kendisini daha fazla QNT satın almak isterken buldu. Toplamda 1266 token biriktiren kullanıcı, tüm parasını QNT’ye yatırmış oldu. Yani ne banka hesabında 1 kuruş kalmıştı ne de bir kenarda birikmişi.

22 Ekim’de olanlar oldu

Quant yatırımcısı, 22 Ekim tarihinde IDEX üzerinden OG cüzdanına 200 QNT tokenı aktarmaya çalışıyordu. IDEX’e güncelleme geldiği için sahip olduğu tokenları önce IDEX 1.0 cüzdanına aktarmak zorunda kaldı. Bu sırada güvenlik anahtarında sorun çıktı ve tokenlarını aktaramadı. Birçok kaynakta araştırma yapan kullanıcı, bir Medium makalesinde ledger sürümünü güncellemesi gerektiğini öğrendi.

“Ledger Live” uygulamasını indiren kullanıcı, tüm prosedürü tamamladı ve IDEX’teki cüzdanına girmeyi başardı. Fakat iki gün sonra her şey değişti.

Tüm birikimi kayboldu

25 Ekim’de cüzdanını kontrol eden yatırımcı, tüm varlığı olan 1266 QNT’nin yok olduğunu gördü. Yaşadığı büyük şokun ardından hatasını anlayan kullanıcı, sahte ledger uygulaması hakkında yaptığı araştırmaları diğer kullanıcılarla paylaştı. Olayın ardından yardımcı olmak isteyen bir başka kişi, Bittrex’e bir miktar para transfer edildiğini öğrendi ve Quant yatırımcısı Bittrex ile temasa geçti.

Topluluğa sık sık konuyla ilgili yazan kullanıcı için toplulukta bulunan kişiler yeni bir cüzdan oluşturarak bağış toplamaya başladı. Birkaç dakika içinde 100 QNT toplayan yatırımcı, gelen yardımları görünce şaşkına döndü. En büyük şoku ise 1000 QNT gönderen bir kullanıcının ardından yaşadı. Küçük küçük biriken bağışlar, 15.000 dolar değerine ulaştı.

Yatırımcı, eğer Bittrex’ten parasını geri alabilirse bağışları gönderen kişilere iade edeceğini de belirtti. Medium’da bulunan makale için de inceleme başlatıldığını söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!