Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’deki Avukatlar: Kripto Paraları Düzenlemek Çok Zor

Amerika Birleşik Devletleri‘ndeki bazı avukatlar, kripto para düzenlemelerinin ülkedeki yetkililer için çeşitli zorluklar çıkardığını düşünüyorlar.

Carlton Fields adlı şirkette görev alan Matt Kohen ve Justin Wales adlı iki avukat, ABD’deki kripto para düzenlemeleri hakkında bazı açıklamalarda bulundular.

Geçtiğimiz son üç yıldır Michell Espinoza adlı bir kripto para yatırımcısının davasıyla ilgilenen bu iki avukat, kripto para davalarının ne kadar karmaşık ve zorlayıcı olabileceğinin farkındalar.

Para üzerinden yasa dışı hizmetler sunduğu gerekçesiyle mahkeme karşısına çıkarılan Espinoza, son üç yıl içerisinde çeşitli ithamlarla karşılaştı. Espinoza’nın davasında zaman içerisinde birbirinden farklı değişiklikler yaşandı ve bu da hem Kohen’e hem de Wales’e kripto para davaları hakkında epey tecrübe kazandırdı.

Kohen ve Wales, şu an için ABD’deki kripto para düzenlemeleriyle ilgili en büyük sorunun, ortada “bir tane” düzenlemenin olmaması. Bu avukatlar İç Gelir Servisi (IRS), Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu (CFTC) ve Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonu (SEC) gibi kuruluşların birbirlerinden tamamen farklı görüşlere sahip olduklarını ve bunun bir karışıklığa yol açtığını belirtiyorlar.

Kohen ve Wales ayrıca kripto para davaları ele alınırken eyalet ve federal yasaları arasında da bazı karmaşıklıklar ile karşı karşıya kalınabildiğini söylüyorlar.

Bu avukatların açıklamalarına göre kripto para düzenlemelerini tam anlamıyla hazır hale getirmek hiç kolay bir görev değil ve bu sürecin tamamlanabilmesi için biraz daha zaman gerekiyor. Ancak bu sürecin tamamlanması için belki de ilk gereken şey, ABD’deki kuruluşların hemfikir olabilmesi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment