Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Filipinler’deki Bu Banka Kripto Paralara Özel Bir ATM Kurdu

Filipinler’in en büyük bankalarından biri, geçtiğimiz hafta içerisinde yeni bir Bitcoin ATM’si kurduğunu açıkladı.

Yerel haber kaynakları tarafından yapılan haberlere göre Filipinler’in en büyük yedinci bankası olarak gösterilen Union Bank, geçtiğimiz hafta içerisinde kripto paraları destekleyen yeni bir ATM kurduğunu açıkladı.

Philippine Star gibi yerel kaynaklarına haberlerine göre bankanın bu ATM’sini kullanan kişiler, tıpkı peso kullanırmış gibi Bitcoin kullanabiliyorlar. Yine yerel haber kaynaklarına göre Union Bank, bu ATM’yi kurmadan önce ülkenin merkez bankası olan Bangko Sentra ng Pilipinas ile iletişime geçti.

Bu iki banka arasındaki görüşmelerin başarılı bir şekilde sonlandığı söyleniyor. Dolayısıyla insanların kolaylıkla Bitcoin alıp satabildikleri bu cihaz, merkez bankası tarafından onaylanmış durumda.

Ülkenin çeşitli yerlerinde toplamda 300’den fazla şubesi bulunan Union Bank, konu hakkında yayınladığı duyuruda şu sözlere yer verdi:

“Banka olarak dijital para kullananlar da dahil olmak üzere tüm kullanıcılarımızın ihtiyaçlarını karşılamakla yükümlüyüz. Bu ATM’ler, dijital para kullanıcılarının ellerindeki pesoları dijital paraya dönüştürmelerine olanak sağlayacak.”

Şu ana kadar konu hakkında yapılmış haberlere bakacak olursak Union Bank’in en azından şimdilik yalnızca bir adet ATM ile yetineceğini söyleyebiliriz. Yapılmış diğer haberlerde Union Bank’in bu ATM’lerin sayısını çoğaltmayı düşündüğüne dair herhangi bir gösterge bulunmuyor.

Bundan birkaç hafta önce paylaştığımız bir haberde Dünya genelindeki kripto para ATM’lerinin toplam sayısının 4 bini aştığını aktardık. Ayrıca bu sayı özellikle ABD gibi ülkelerde hızlı bir şekilde artış göstermeye devam ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment