Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Arjantin’deki Toplu Taşıma Kartlarına Bitcoin ile Dolum Yapılabiliyor

Arjantin’deki devlete bağlı toplu taşıma araçlarında kullanılan SUBE (Sistema Unico de Boleto Electronico) adlı karta Bitcoin ile dolum yapılabilecek.

Arjantin’deki vatandaşlar, toplu taşıma sisteminden faydalanmak için kullandıkları SUBE kartlarına artık Bitcoin ile dolum yapabilecekler.

SUBE kartlarına para eklemek için kullanılan Alto Viaje adlı platform, kısa süre önce Bitex ile işbirliği yapmaya başladı. SUBE’nin çeşitli finans kurumlarına Blockchain tabanlı hizmetler sunan bu şirket ile işbirliği yapması, SUBE kartlarına Bitcoin desteğinin gelmesini sağladı.

Bitex’in CEO’su Manuel Beaudroit trenlerde, otobüslerde ve metrolarda kullanılan SUBE kartının halihazırda Arjantin’deki yedi milyondan fazla kişi tarafından kullanıldığını söyledi. Alto Viaje’nin şu ana dek PayPal ve Rapipago gibi şirketler ile de işbirliği yaptığını belirten Beaudroit, bu yeni işbirliğinin iki taraf için de verimli olabileceğine inanıyor.

Beaudroit, SUBE ile yaptıkları bu işbirliğinin başlıca amacının insanlara yepyeni hizmetler sunabilmek olduğunu belirtiyor. Beaudroit tarafından yapılan açıklamalara göre bu iki şirket arasında kurulan ortaklık, insanlara “Bitcoin gibi devrimsel bir teknolojiden” faydalanma imkanı sunacak.

SUBE’nin kurduğu bu ortaklık, dolaylı yoldan ülkenin en büyük bankalarından biri olan Banco de la Nacion Argentina ile bağdaştırılabilir. Çünkü SUBE’nin kullandığı altyapı, bu bankanın alt şirketlerdein nolan Nacion Servicios tarafından sağlanıyor.

Arjantin’deki vatandaşlar bu yeni işbirliği sayesinde toplu taşıma masraflarını Bitcoin ile karşılayabilecekler. Buna benzer bir ortaklık İngiltere’de Go-Ahead Group ile DOVU adlı bir şirket arasında kurulmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment