Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’deki Bu İlçe Kripto Para Madencilerine Zamlı Elektrik Vermeyi Planlıyor

ABD‘nin Washington Eyaleti’ne bağlı Chelan İlçesi Kamu Tesisi Bölgesi (PUD), bölge genelindeki kripto para madencilerine sunulan elektriğe zam getirilmesini istiyor.

Washington’a bağlı Chelan İlçesi, bölgede sayısı git gide artan ve yüklü miktarda elektrik kullanan kripto para madencileri için yeni bir fiyat listesi hazırlamayı planlıyor.

Kamu hizmetleri danışmanlarından Lindsey Mohns, oluşturulacak yeni fiyat sisteminin mevcut sistemden çok da farklı olmadığını, aradaki tek farkın fiyat zammı olduğunu belirtiyor:

“Bu yeni fiyat sistemiyle birlikte elektriğin piyasa fiyatı da göz önünde bulundurulmuş oluyor. Bunun sebebi, kripto para madencilerinin elektrik tüketimleri yüzünden elektriği başkasından satın almak zorunda olmamız.”

Chelan’da bulunan PUD’nin kamu bilgilendirme görevlisi olan Kimberlee Craig, oluşturulacak bu yeni fiyat sistemiyle birlikte bölgeye yatırım yapan kişilerin paralarının da korunacağını düşünüyor. Tıpkı Mohns gibi Craig de bu yeni sistemde eskisine kıyasla çok fazla bir değişiklik olmadığını belirtiyor.

KPQ gibi kaynaklara göre Craig, yatırım derken bölgenin düzenli olarak yaptığı harcamalardan ve sistem altyapısına yapılmış yatırımın git gide artan “masraflarından” bahsediyor.

KPQ ayrıca bölgedeki kripto para madencilerinin durumundan da bahsediyor. KPQ’ya göre bölge yetkililerinin açıkladığı bu yeni fiyat sistemi, bölgedeki kripto para madencilerini pek hoşnut etmedi.

Tıpkı Chelan gibi Washington Eyaleti’ne bağlı olan Ephrata kenti, bundan bir süre önce bölgeye yeni kripto para madencilerinin girmesini yasaklama kararı aldı. Yerel yetkililerin aldığı bu karar bir yıl boyunca yürürlükte kalacak.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment