Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dash Ağındaki Stres Testi Tamamlandı: 24 Saatte 3 Milyon İşlem

Kripto para sektörünün önde gelen projelerinden Dash, yakın zamanda girdiği stres testini başarıyla tamamladı. Yapılan bu teste göre Dash ağı, üç milyon adet işlemi kolaylıkla kaldırabiliyor.

Dash’in Stres Testi

Kripto para sektöründeki stres testleri oldukça büyük önem taşıyorlar. Bu testler, ağdaki işlem sayısının yapay olarak artmasına yol açsalar da ağın kapasitesi hakkında mühim bilgiler veriyorlar.

Dash geliştiricileri de ağın güncel kapasitesini öğrenebilmek için bu ayın hemen hemen başlarında yeni bir stres testi hazırladılar. Bu test doğrultusunda Dash ağında 24 saatlik bir süre zarfı içerisinde 3 milyon işlem tamamlandı.

Yine bu yılın Temmuz ayında yapılan bir stres testinde yalnızca 464 bin işlem tamamlanabildi. İşlem sayısının bu kadar kısa süre içerisinde böylesi artış göstermesi, Dash ağının kapasitesinin kayda değer ölçüde büyüdüğünü gösteriyor.

Bitcoin Cash ağında da fork yaşanmadan birkaç gün önce bir stres testi yapıldı ve 24 saat içerisinde 2.1 milyon adet işlem yapıldı. Dash ağında ise Bitcoin Cash’tekine kıyasla çok daha fazla işlem yapılabiliyor.

Diğer Test Sonuçları

Dash ağında yapılan bu test boyunca çok büyük bir problemle karşılaşılmadı. Ancak ağ içerisindeki bazı masternodelar, artan işlem kapasitesine pek uyum sağlayamadılar. Bunun başlıca sebebi de bu düğümlerin ağdaki hafıza ve boş alan standartlarına uymuyor olması.

Masternodelar bağımsız şahıslar tarafından yönetiliyor ve bu şahısların donanımları hakkında detaylı bir bilgi edinilemiyor. Dash ağındaki stres testi gösteriyor ki bu kişilerin ellerindeki donanımları geliştirmeleri gerekiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment