Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kanada’daki Mali Komite Kripto Paraların Düzenlenmesini İstiyor

Kanada Meclisi Mali Komitesi, kripto para piyasasındaki para aklama vakalarıyla mücadele edebilmek için bazı yasal düzenleme önerilerinde bulundu.

Kanada Meclisi Mali Komitesi, her beş yılda bir Para Aklama ve Terörizm Finansmanı Suçu Gelirlerinin Aklanması Yasası (PCMLTFA) doğrultusunda bir rapor hazırlıyor. Komite, bu yılki değerlendirmelerinde kripto para sektörüne de değindi ve bu sektöre bazı düzenlemelerin getirilmesi gerektiğini belirtti.

Komite hazırladığı PCMLTFA değerlendirmesi için toplamda 18 farklı toplantı düzenledi ve bu süreç Şubat ayında başladı. Komite yaptığı çeşitli değerlendirmeler sonucunda kripto para sektörüne üç farklı düzenlemenin getirilebileceğini söyledi.

Komitenin ilk önerisi itibari-kripto para arasında dönüşüm yapma imkanı sağlayan borsaların ödeme hizmeti şirketleri olarak sınıflandırılmaları. Eğer ülkedeki kripto para borsaları bu şekilde tanımlanmaya başlarlarsa oldukça katı yasalara tabii olmaya başlayacaklar.

Komitenin hükümete sunduğu ikinci öneri yerel kripto para borsalarına özel bir lisans vermek. Komiteye göre ülkeden ülkeye kolaylıkla aktarılabilen kripto paralar, para aklama amacıyla kullanılabilirler. Komite borsalara lisans vermenin ve sektör genelinde düzenlemeler yapmanın bu tarz faaliyetleri önleyebileceğini düşünüyor.

Komitenin hükümete sunduğu üçüncü ve son öneri ise kripto para cüzdanlarının düzenlenmesi. Komite, kripto para cüzdanlarının da yine çeşitli illegal amaçlar doğrultusunda kullanılabileceklerini ve hükümetin bu cüzdanları takip edebilmek için bazı düzenlemeler hazırlaması gerektiğini düşünüyor.

Hükümetin sunulan bu önerileri 120 gün içerisinde değerlendirmesi ve yine aynı süre zarfı içerisinde yanıtlaması gerekiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment