Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tayland’ın Ana Muhalefet Partisi Blocckhain Tabanlı Bir Oylama Yaptı

Tayland‘ın ana muhalefet partisi olan Demokrat Parti, Blockchain teknolojisini kullanarak yeni bir seçim sürecini tamamladı.

Tayland Demokrat Partisi, parti içindeki aday seçim sürecini tamamlayabilmek için Blockchain teknolojisinden faydalandı. Demokrat Parti, toplamda 120 bin kişinin katıldığı bu oylamayı başarıyla tamamladı ve böylece ülkede daha önce hiç yapılmamış bir şeyi başarmış oldu.

Tayland’da Blockchain Seçimi

Tayland’daki vatandaşların Blockchain teknolojisine duydukları ilgi gün geçtikçe artıyor. Bunun başlıca sebeplerinden biri insanların bu teknoloji sayesinde özgürce davranabiliyor olmaları. Hükümetten gelen yoğun baskılar, insanları Blockchain gibi merkezsiz teknolojileri kullanmaya itiyor.

Tayland Demokrat Partisi de Blockchain’den ve IPFS adlı merkezsiz bir veri depolama sisteminden faydalanarak kendi içinde bir seçim yaptı. Parti üyeleri yapılan bu oylamaya bir mobil uygulama aracılığıyla katıldılar. Üyelerin bu uygulamadan oy verebilmeleri için kimliklerini teyit ettirmeleri gerekiyordu.

Tayland’da yapılan bu oylamaya destek olan Zcoin’in kurucusu Poramin Insom, konu hakkında şu açıklamayı yapıyor:

“Zcoin’in Tayland’ın ilk büyük çaplı e-oylamasında rol oynamış olmasından büyük gurur duyuyorum. Ülkemizin siyasi tarihinde büyük bir yeniliğe imza attığımıza inanıyor, yalnızca Tayland’daki değil bölge genelindeki hükümetlerin de Blockchain teknolojisini kullanmalarını umuyorum.”

Demokrat Parti’nin bu seçimi yapmasındaki sebep, partinin ülkedeki başkanlık seçimine çıkaracağı adayı seçebilmekti. Bu seçime normalde yaklaşık 250 civarında kişi katılırdı ve bunların çoğu milletvekili olurdu. Ancak bu seferki seçimde Blockchain teknolojisinin kullanılması, ülke genelindeki 120 bin parti üyesinin oy kullanmasını sağladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment