Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’deki Bu Şehir Yerel Seçimlerde Blockchain Teknolojisini Kullanacak

ABD‘deki Colorado eyaletinin başkenti olan Denver, yaklaşan belediye seçimlerini Blockchain üzerinden yürütmeyi planlıyor.

PR Newswire tarafından yapılan habere göre ABD’deki Colorado eyaletinin en yüksek nüfuslu kenti olan Denver’daki yetkililer, mayıs ayında yapılacak olan belediye seçimlerinde Blockchain teknolojisini kullanmayı düşünüyorlar.

Seçim sırasında yurt dışında olan ve çeşitli zorunluluklar nedeniyle ülkesine dönemeyen ABD vatandaşları, Blockchain teknolojisi sayesinde denizaşırı ülkelerde olmalarına rağmen kolaylıkla oy kullanabilecekler.

Bu teknoloji özellikle “orduda hizmet veren ve o dönemde denizaşırı ülkelerde bulunma zorunluluğu olan” vatandaşlar için hazırlanacak. PR Newswire tarafından yapılan haberde konu hakkında şöyle bir açıklamaya yer veriliyor:

“Şartları sağlayan kişiler, önümüzdeki yerel seçimlerde akıllı telefonlarını kullanarak elektronik olarak oy kullanabilecekler. Oy verenler pusulayı dolduracak, kimliklerini doğrulayacak ve daha sonra oylarını vermiş sayılacaklar.”

Denver’daki yerel yetkililer bu yeni platformu geliştirebilmek için mobil seçim platformlarından Voatz ile işbirliği yapmaya başladılar. Yetkililer ayrıca Tusk Philanthropies ile de işbirliği halindeler.

Blockchain tabanlı bir platform olan Voatz bundan yaklaşık bir sene önce Batı Virginia’daki seçimlerde de kullanılmıştı. Batı Virginia’daki yetkililer, Denver’daki benzer olarak seçim sırasında denizaşırı ülkelerde bulunan vatandaşlar için özel bir sistem geliştirmişlerdi.

Batı Virginia’da yapılan seçimlerde özel bir yüz tanıma sistemi kullanıldı ve oy veren herkesin kimliği kolaylıkla doğrulanmış oldu. Denver’daki yetkililer de gelişmiş bir kimlik doğrulama sistemi kullanarak olası sorunların önüne geçmeye çalışacaklar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment