Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ünlü Kitabın Yazarı: Bitcoin’de Volalite Sorunu Tavuk-Yumurta Problemine Benziyor

Mastering Bitcoin isimli çok popüler kitabın yazarı olan ve yaptığı açıklamalar ile sektörde gündem olmayı başaran ünlü yazar Andreas M Antonopoulos, Bitcoin’deki volalite sorununa ilişkin açıklamalar yaptı.

İnsanların ve dünya genelindeki birçok şirketin sırası ile Bitcoin’e değer atfetmeye başlaması durumunda neler olabileceği üzerine sorulan soruya; Antonopoulos şöyle yanıt verdi:

”İnsanlar ve büyük şirketler Bitcoin ile ödeme alıp, daha sonra bunu yerel paraya çevirmeden, değeri Bitcoin’e atfederlerse, işte o zaman likidite konusunda çok ciddi bir artış görmemiz son derece olası. Çünkü birçok kişi yavaş yavaş bu kripto parayı kullanırsa, o zaman bunun artması zaten kaçınılmaz.”

Daha sonra volalite üzerine açıklamalar yapan başarılı isim, bu noktada yapılan eleştrileri anladığını ancak volalite sorununun bir nevi ‘tavuk mu yumurtadan çıkar yoksa yumurta mı tavuktan’ sorusunu hatırlattığını belirtti.

Antonopoulos, yaptığı bu analojiyi ise şöyle açıkladı:

”Bu birazcık karmaşık ve garip bir konu. İnsanlar Bitcoin’i volatil bir enstürman olduğu gerekçesi ile eleştiriyor. Zaten bu volalitenin sebebi de fazla bir adaptasyon ve kullanım olmaması. Ancak bir yerden de bakarsak, şunu da demek mümkün: Bitcoin’de volalite sebebiyle fazla bir adaptasyon ve kullanım da yok. O yüzden bu gerçekten enteresan bir durum.”

Başarılı yazar, aynı zamanda Bitcoin’in internetin para birimi olabileceği yönünde yapılan yorumlara da katıldığını ifade ederek sözlerini sonlandırdı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment