Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ünlü Analist: Ripple Aslında PayPal’ın Abartılmış Halidir

Ünlü finans analistlerinden Peter Brandt, Ripple’ın aslında “PayPal’ın abartılmış hali” olduğunu söyledi ve sosyal medyada yeni bir tartışmaya yol açtı.

Kripto para sektörünün önde gelen şirketlerinden olan Ripple ve şirketin kendi tokenı olan XRP, son birkaç aydır pek çok kişinin ilgisini çekmeyi başardı. XRP’yi destekleyen kişilerin sayısında bir artış gözlemlenirken bu tokenı eleştiren ve XRP’nin eksikliklerine değinen yatırımcıların sayısında da bir artış olduğunu söylemek mümkün.

XRP ayrıca henüz cevabı bulunamamış bir tartışmanın da odağı durumunda. Bazı yatırımcılar ve düzenleyiciler XRP’nin özünde bir menkul kıymet olduğunu savunurken diğerleri XRP’nin bir kripto para olduğunu ve o şekilde değerlendirilmesi gerektiğini savunuyorlar.

Ünlü finans analistlerinden Peter Brandt kısa süre önce Twitter üzerinden paylaştığı bir gönderide bu konuya değindi ve tartışmayı alevlendirdi. XRP’nin fiyat grafiği hakkında bir gönderi paylaşan Brandt şu yorumu yaptı:

“Yatırımcılar bu menkul kıymetin (evet, kripto para değil) fiyatında görülebilecek olası manipülasyonlara karşı dikkatli olmalılar.”

Brandt bu yorumu yaptıktan sonra çeşitli kesimlerden tepki görmeye ve eleştirilmeye başladı. Brandt bunun üstüne bir de Ripple’ın “PayPal’ın abartılmış hali” olduğunu söyleyince kendisine gelen yorumların sayısı iyice arttı.

Brandt kendisine gelen ağır tepkiler sonucunda bir yorum daha yaptı ve şunları söyledi:

“XRP dini bir tarikat filan değil. O yüzden XRP destekçileri ona bu kadar bağlanmasınlar. Ayrıca XRP bir menkul kıymettir. SEC’in bu konu hakkında bir şey bildiği yok.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment