Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Roubini Yine Dilini Tutamadı: ‘Kendini Beğenmiş’ Bitcoin Yatırımcıları Hiçbir Şeyden Anlamıyor

Kripto paralara karşı yaptığı muhalefeti gerçekten de ilk günki gibi aynı tonda ve sertlikte sürdüren ünlü ekonomist Nouriel Roubini, bir kez daha kripto para sektörüne taş atmaktan kendini alamadı.

Geçmiş dönemde yatırımcılardan Bitcoin’e, sektörün genelinden Ethereum’a kadar çok geniş bir perspektifte sürekli olarak bu piyasayı eleştiren Roubini, bir medya kuruluşuna verdiği röportajda, yine dilini tutamadı ve kripto para camiası ile ilgili ağır ifadeler kullandı.

Bitcoin’i parabolik bir balona benzeten Roubini, aynı zamanda kripto para yatırımcılarını ‘kendini beğenmiş, bir şeyden anlamayan ve fanatik’ insanlar olarak niteledi.

Kripto para yatırımcıları için ‘kafa açan moronlar’ ifadesini kullanan Roubini, Bitcoin fanatiklerinin nasıl bu kadar ‘bilgisiz ve cahil’ olduğunu anlayamadığını söylerken; şöyle konuştu:

”Açıkçası nasıl bu kadar aptal olabiliyorlar anlamış değilim (Bitcoin yatırımcıları hakkında). Her şey çok açık, bu sektör ben scam bir sektörüm diye cayır cayır bağırıyor. Daha önce Twitter’da bazı kişilerle konuştum ve birtakım etkinliklere gittim. Gerçekten hayatım boyunca bir görüşe bu kadar bağlı ve gözü başka bir şeyi görmeyen bir topluluk ile karşılaşmadım. Adamların temel ekonomik durumlardan haberi yok, para politikası nedir, merkez bankası nedir, hazine ne iş yapar gibi konuları bilmiyorlar. Ancak buna rağmen kripto paraları ve Bitcoin’i savunuyorlar. Gerçekten akıl alır gibi değil. Çok fanatikler ve hiçbir şey bildikleri yok. Aynı zamanda çok büyük bir kibre de sahipler.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment