Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’deki CFTC Ethereum Hakkında Daha Fazla Bilgi Edinmek İstiyor

ABD’deki Emtia Vadeli İşlem Komisyonu (CFTC) Ethereum Blockchain’i hakkında bilgi edinmek için kamudan yardım bekliyor.

CFTC’den Yardım Talebi

ABD’deki Emtia Vadeli İşlem Komisyonu (CFTC) Ethereum hakkında daha fazla bilgi edinebilmek için kamudan yardım talebinde bulundu. CFTC yetkilileri, konu hakkında yayınladıkları basın duyurusunda Ethereum ağı hakkında daha fazla bilgi edinmek istediklerini belirttiler.

CFTC yakın gelecekte insanların yorum yapabilecekleri bir gönderi paylaşacak. CFTC paylaştığı bu gönderi aracılığıyla Ethereum’un “teknolojisi, avantaları, riskleri ve kullanıcıları” hakkında bilgi edinmek istiyor.

CFTC’nin bilgi edinmek istediği diğer alanlar arasında ise Ethereum’un kullanım alanları ve Ethereum ağındaki uygulamalar yer alıyor.

Emtia Vadeli İşlem Komisyonu ayrıca Ethereum ve Bitcoin arasındaki ilişki hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak istiyor. CFTC, bu iki kripto para ağının farklarını ve benzerliklerini öğrenmeyi amaçlıyor.

CFTC’nin yayınladığı basın duyurusuna göre ABD’deki vatandaşlar konuyla ilişkin gönderi yayınlandıktan sonraki 60 gün içerisinde CFTC’ye geri dönüt verebilecekler. Yine basın duyurusuna göre CFTC, insanlardan aldığı yanıtları bünyesindeki LabCFTC adlı fintech projesini geliştirmek için de kullanacak.

CFTC LabCFTC’yi Mayıs 2017 yılında, fintech alanında daha aktif bir rol oynama amacıyla kurdu. CFTC’nin başkanı Christopher Giancarlo’nun açıklamalarına göre bu proje, CFTC’nin fintech alanındaki düzenlemeleri daha iyi anlamasını sağlıyor.

CFTC kripto para sektörü hakkında detaylı bilgiler edinmek isterken SEC’in de buna benzer bir tavır sergilediğini görüyoruz. Bundan kısa bir süre önce paylaştığımız yazıda CFTC ile SEC arasındaki fikir ayrılıklarına değindik. Bazı uzmanlara göre bu iki kurum arasındaki fikir ayrılıkları, ABD’deki kripto para düzenlemelerini olumsuz yönde etkiliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment