Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Galaxy Digital ve Block.One Seri A Yatırımını Aldı: 30 Milyon Dolar

Kripto para sektöründe faaliyet gösteren bankalardan Galaxy Digital ve Block.one, ABD’deki Good Money platformu aracılığıyla yeni bir yatırım turu düzenlediler. İkili, düzenledikleri Seri A yatırım turunda 30 milyon dolar yatırım almayı başardı.

Müşterilerine çeşitli imkanlar tanıyan Good Money, başlıca ABD‘deki müşterilere bankacılık hizmeti sunuyor. Good Money müşterileri bankacılığın yanı sıra şirket aracılığıyla birbirinden farklı finans araçlarına erişim sağlayabiliyorlar.

Galaxy Digital ve Block.one tarafından toplanan yatırımın ciddi bir kısmı yine bu iki şirket tarafından ortaklaşa kurulan Galaxy EOS VC fonu aracılığıyla geldi. Block.One, işbu fonun yanı sıra bünyesinde daha farklı fonlara da yer veriyor.

Good Money kurucusu Gunnar Lovelace, günümüzdeki bankacılık modelinin çok fazla soruna yol açtığına inanıyor. Lovelace, şirketin yayınladığı basın duyurusunda konu hakkında şu yorumu yapıyor:

“Günümüzdeki pek çok sorunun kaynağı aslında modern bankacılıktır; ekonomik eşitsizlik, kurum ayrımcılığı, çevresel yıkım ve siyasi yozlaşmalar.”

Günümüzdeki bazı şirketler mevcut bankacılık modellerini yenilikçi teknolojilerle bir araya getirerek daha kaliteli bir hizmet sunmaya çalışıyorlar.

Bunlardan birine örnek olarak Avrupa’daki Revolut’u gösterebiliriz. Revolut; bankacılık hizmetleriyle kripto para ve Blockchain teknolojilerini bir araya getirmeye çalışıyor. Şirketin başlıca amacı bankacılık hizmetlerinde kesilen yüksek işlem ücretlerini düşürmek.

Good Money de buna benzer bir iş modeli oluşturuyor. ATM işlemlerinden artık ücret kesmeme kararı alan şirket, müşterilerine çok daha makul bir hizmet sunmayı amaçlıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment