Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Buterin’den Sharding Floodu: Yeni Sistem Bin Kat Daha Efektif Olacak

Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin, Twitter üzerinden yaptığı floodda, Sharding benzeri Proof of Stake sistemlerinin neden gelecekte kullanılacağına ilişkin önemli bilgiler verdi. Uzunca bir flood yaparak meramını anlatan Buterin, bu tarz bir sistemin, hali hazırdakinden en az 1000 kat daha efektif ve faydalı olacağı iddiasında bulundu.

Buterin, Blockchain teknolojisinin finans dışı alanlarda da büyük bir kullanım alanına sahip olabileceğini ifade etti. Başarılı isim, özellikle de yakın gelecekte finansal olmayan Blockchain uygulamala alanlarının daha büyük bir rol oynayacağını ve bu konu hakkında daha fazla konuşma yapılacağını da iddia etti.

Blockchain’in sadece maliyet ya da fiyat etkin bir teknoloji olmadığını ve bu sistemin doğru ellerde olduğu takdirde toplumsal hayattaki birçok soruna çare olabileceğini belirten Vitalik Buterin, ölçeklenme konusunda da yapılacak çalışmalar ile efektifliğin arttırılabileceğine vurgu yaptı.

Başarılı ismin, uzun floodunda ise, şu tweet ciddi şekilde öne çıktı:

”Blockchainler, gelecekte çok daha efektif olacak. Proof of Stake ve Sharding mekanizmasına sahip olduklarında, şu anki sistemlerden binlerce kat daha efektif hale gelecekler. Yani, bir Blockchain’e bir şeyler koymak daha rahat ve hızlı olacak.”

Buterin’in ciddi bir destekçisi olduğu ve ciddi de bir efor harcadığı Caspar güncellemesi ise, şu anda Ethereum topluluğu arasında merakla bekleniyor. Topluluk, bu güncellemelerin ardından fiyatın ve teknolojik göstergelerin ne olacağı konusunda çeşitli fikir ayrılıklarına sahip olsa da, hemen herkesin heyecanla beklediği güncellemeler için gün saydığını söylemek mümkün.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment