Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

OKEx, Bitcoin Cash ABC’yi, Bitcoin Cash’in Kodlaması İle Listeliyor

Bitcoin Cash ABC ve Bitcoin Cash SV’nin hangisinin daha iyi olduğu yönündeki tartışmalar, kripto para piyasalarını son dönemde fazlasıyla meşgul eden bir olgu. Yapılan hard forkun ardından yaşananlar Bitcoin fiyatında da ciddi bir düşüşe sebep olurken, iki tarafın kutuplarının hayli güçlü olduğunu söylemek mümkün.

Konuyla ilgili bir açıklama da ünlü kripto para borsası OKEx’den geldi. Malta merkezli kripto para borsası, yaptığı açıklamada Bitcoin Cash ABC’nin, BCHABC yerine artık sadece BCH olarak kodlanacağını duyurdu. BCH kodlaması, hard fork öncesi Bitcoin Cash için kullanılıyordu. Borsa, aynı zamanda Bitcoin Cash SV’nin borsadaki kodlamasının da BCHSV’den BSV’ye dönüştürüldüğünü duyurdu. Bu değişikliğin ise önümüzdeki gün yürürlüğe gireceği açıklandı.

Bitcoin Cash ABC, sadece OKEx’de değil; aynı zamanda Gemini gibi diğer önemli bir borsada da BCH sembolünü almaya hak kazandı. Bitcoin Cash SV ağının gereklilikleri konusunda inceleme ve gözlem yapmaya devam edeceğini açıklayan Gemini, şu aşamada Bitcoin Cash ABC’yi kullanacağını ifade etti.

Konuyla ilgili yaşanan gelişmeler, bununla da sınırlı kalacağa benzemiyor. Birçok otoritenin, Bitcoin ve kripto para piyasalarında yaşanan genel düşüşün önemli hazırlayıcılarından birisi olarak gösterdiği bu tartışmada, iki tarafın bundan sonra yapacağı hamleler, gerçekten de kendi ürünleri dışında; piyasanın geneli için de önemli bir konu haline geldi. Özellikle madencilik işlemleri noktasında bu işin nereye evrileceğinin çok önemli olacağı konuşulan konular arasında.

 

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment