Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İspanya İktidar Partisi, Blockchain ve Kripto Para Düzenlemeleri İçin Teklif Sunacak

İspanyol basınında çıkan haberlere göre, ülkenin iktidar partisi olan Partido Popular, kripto para ve Blockchain regülasyonları için yeni bir taslak önerisini, önümüzdeki günler içerisinde meclise sunacak.

Partinin genel sekreteri Teodoro Garcia Egea’nın konuyla ilgili Madrid’de açılan Blockchain araştırma merkezinin açılış töreninde bazı açıklamalarda bulunduğu ifade edilirken, Egea; yapılacak düzenlemeler ile sektörün ülkede çok daha hızlı büyümesini umduklarını belirtti.

Başarılı yönetici, aynı zamanda ülkedeki Blockchain şirketleri ve girişimlerine bazı vergi muafiyetleri getirilebileceğini de sözlerine ekledi. Merkezi olmayan teknolojiler konusunda çalışmalar yapan şirketlerin destekleneceğini belirten Egea, bu sayede İspanya’nın Blockchain ve kripto paralar konusunda rakiplerinin önüne geçebilmesinin mümkün olabileceğini aktardı.

Uzunca bir süredir özel sektörde Blockchain kullanımına ilişkin birçok araştırma ve alt yapı çalışmasının yapıldığı ülke, Avrupa’nın büyük ülkeleri göz önüne alındığında Blockchain konusunda en aktif ülkelerden birisi olarak görülüyor.

Yapılacak olan yeni düzenlemelerin ardından ülkede çok daha güvenli ve kaliteli bir Blockchain ortamının oluşması amaçlanıyor. Egea, bu sayede İspanya’nın takipçi konumundan öncü konumuna geçeceğini ve tüm çalışmalarını da bu uğurda sürdürdüğünü açıkladı.

Daha önceki dönemlerde de Blockchain ve kripto paralar ile ilgili vergilendirme ve benzer alt yapı çalışmaları yapan İspanyol hükümeti, gerekirse Blockchain konusunda eğiticileri de ülkeye getirerek, genç potansiyelini bu konu hakkında daha da iyi bir şekilde eğitmeyi ve bilgilendirmeyi de düşünebileceklerini de ifade etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment