Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’deki Perakende Devinden Bitcoin Desteği

ABD‘deki perakende devlerinden Newegg yeni bir duyuru yayınlayarak 73 farklı ülkedeki müşterilerin artık Bitcoin ile ödeme yapabileceklerini açıkladı.

Kaliforniya merkezli olan ve ABD’nin en büyük online perakende şirketlerinden biri olarak gösterilen Newegg bundan böyle Dünya genelindeki müşterilerine Bitcoin’i desteği sunacağını açıkladı.

Şirket ABD merkezli olsa da Dünya genelinde milyonlarca kişiye hizmet sunuyor. Newegg halihazırda Kuzey ve Güney Amerika, Avrupa, Asya Pasifik ve Orta Doğu gibi bölgelerde faaliyet gösteriyor.

Newegg şu anda 80’den fazla ülkede hizmet veriyor ancak şirketin duyurusuna göre bu ülkelerden hepsine Bitcoin desteği verilmeyecek. 73 farklı ülkedeki Newegg müşterisi artık Bitcoin ile ödeme yapabilecek ancak şu ülkelere Bitcoin desteği sunulmayacak: Cezayir, Ekvador, Mısır, Endonezya, Fas ve Vietnam.

Newegg bundan birkaç yıl önce kripto para şirketlerinden BitPay ile ortaklık kurmuş ve ABD’deki müşterilerden Bitcoin ile ödeme almaya başlamıştı. Bu ortaklığı faydalı bulan şirket kısa süre sonra Kanada’daki müşterilerinden de Bitcoin ile ödeme almaya başladı.

Şirketin bu yeni duyurusuna göre artık 73 farklı ülkedeki Newegg kullanıcısı platformdaki alışverişlerini Bitcoin ile yapabilecekler.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment