Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Hazine Bakanı Yine Bitcoin Hakkında Konuştu

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, kripto paraların bundan birkaç sene sonra ortadan kaybolacaklarını ve artık kimsenin bunlar hakkında konuşmayacağını söylüyor.

Hazine Bakanı geçtiğimiz gün CNBC’deki bir programa röportaj verdi ve kripto paraların geleceği hakkındaki şahsi görüşlerinden bahsetti. Bakan Mnuchin verdiği bu röportaj sırasında kripto paraların geleceğiyle ilgili oldukça olumsuz açıklamalarda bulundu:

“Bundan 10 yıl sonra Bitcoin hakkında açıklama yapmayacağımdan emin olabilirsiniz. Hatta bundan 5-6 yıl sonra bile Hazine Bakanı olarak Bitcoin hakkında yorum yapmayacağımı söyleyebilirim. Daha farklı önceliklerim olacak. Size temin ediyorum; Bitcoin ile bizzat ilgilenmeyeceğim.”

Yasa Dışı Kullanım

Hazine Bakanı Mnuchin katıldığı bu programda kripto para kullanımı hakkında da konuştu ve bunların çoğu zaman yasa dışı amaçlarla kullanıldıklarını söyledi.

Bakan Mnuchin verdiği röportaj sırasında kripto paraların “büyük ölçüde yasa dışı işlemler ve manipülasyon için” kullanıldıklarını belirtti.

Kendisi bundan kısa bir süre önce buna benzer başka açıklamalar yapmış ve itibari parayla Bitcoin arasındaki farklardan bahsetmişti. Mnuchin bu açıklamaları sırasında para aklamak isteyen kişilerin itibari paraları değil kripto paraları tercih ettiklerini söylemişti.

Yakın zamanda yapılan bir araştırma ise en azından darkweb içerisinde para aklamak isteyen kişilerin büyük bir kısmının itibari para kullandığını gösteriyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment