Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Para Aklamak İçin Hangisi Kullanılıyor: Bitcoin mi İtibari Para mı?

Yasa dışı kripto para kullanımıyla ilgili yapılan yeni bir araştırma, darknetteki itibari para kullanımının kripto para kullanımından 800 kat daha fazla olduğunu gösteriyor.

Messari bir süre önce yasa dışı amaçlarla kullanılan kripto paralarla ilgili yeni bir araştırma yaptı. Şirketin bu araştırmaları kripto paraların aslında zannedildiği kadar tehlikeli olmadıklarını gösteriyor.

Chainalysis ve Birleşmiş Milletler verileriyle yapılan araştırmalar gösteriyor ki darknette itibari parayla yapılan para aklama işlemleri Bitcoin yapılanlardan 800 kat daha fazla.

Kaynak: Messari

Yasa Dışı Kullanım

Günümüzde bazı uzmanlar kripto para kullanımının çeşitli sorunlara yol açtığını, bu türdeki varlıkların çoğu zaman yasa dışı amaçlarla kullanıldığını söylüyorlar. Buna benzer bir yorum bundan kısa süre önce ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin tarafından yapılmıştı.

ABD Hazine Bakanı konu hakkında yaptığı açıklamalarda şunları söylemişti:

“Bitcoin gibi kripto paralarla siber suç, vergi kaçakçılığı, fidye, yasa dışı ilaç, insan ticareti gibi şeyler için milyarlarca dolarlık işlem yapıldı. Pek çok kişi yasa dışı işlemler için kripto para kullanmayı denedi. Kripto para bir ulusal güvenlik meselesidir.”

Hazine Bakanı bu açıklamayı yapmış olsa da Messari tarafından yapılan araştırmalar itibari paraların aslında çok daha tehlikeli olabileceğini gösteriyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment