Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Yatırımcılarının Bilgileri İfşa Oldu

İsveç merkezli kripto para borsalarından QuickBit, kullanıcılara ait bazı hassas bilgilerin dışarıya sızdırıldığını açıkladı.

QuickBit tarafından bizzat yapılan açıklamaya göre bu borsayı kullanan kişilerin bir kısmının isimleri, adresleri, e-posta adresleri ve kart bilgileri ifşa oldu. Yine QuickBit tarafından yapılan açıklamaya göre bu bilgiler ifşa olmuş olsalar da bazı önemli bilgiler hala güvenli durumda. Bilgisi ifşa olan kripto para yatırımcılarının kullanıcı şifreleri, banka veya kredi kartı bilgileri, kripto para anahtarları veya finans işlemleri henüz dışarıya sızmış değil.

QuickBit bu konuyla ilgili ilk araştırmasını 19 Temmuz tarihinde yapmış ancak ne içeriden ne de dışarıdan herhangi bir tehdit unsuruyla karşılaşmamıştı. Ancak ertesi gün bazı güvenlik uzmanları şirketi uyardılar ve kullanıcı bilgilerinin yeteri kadar güvenli bir şekilde saklanmadığını vurguladılar.

Şirketin yaptığı açıklamaya göre QuickBit’in toplam kullanıcı kitlesinin yüzde 2’lik bir kısmı bu sızıntıdan eklendi. Bu kullanıcıların bazı önemli bilgileri ifşa olmamış olsa da pek çok bilginin dışarıya sızdırıldığını söyleyebiliriz. Öyle ki bazı kaynaklar bu olay yüzünden sızdırılan toplam kayıt sayısının 300 binden fazla olduğunu öne sürüyorlar.

Şirket bu olaydan sonra sunucularının çok daha dikkatli bir şekilde korumaya başladığını ve buna benzer olaylara daha temkinli bir şekilde yaklaşacağını açıkladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment