Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Fiyatı 10 Bin Doların Altına Düşecek mi?

Kripto para piyasası son birkaç saat içerisinde oldukça ciddi bir düşüş yaşadı. Bu düşüşten etkilenen Bitcoin fiyatı an itibarıyla 10 bin doların üstünde kalmaya çalışıyor.

Bitcoin fiyatı bundan birkaç gün önce 10 bin dolar barajının altına düşmüş ve 9 bin 200 dolara kadar gerilemişti. Ancak Bitcoin bu düşüşün ardından yakaladığı ivmeyle yeniden 10 bin doların üstüne çıkmıştı.

Piyasanın en büyük kripto parası olan Bitcoin, 11 bin dolar seviyesinin üstüne çıkmayı ise başaramadı. Bir süre 10 bin-11 bin dolar aralığında seyreden Bitcoin şu anda yeniden 10 bin doların altına düşmemek için mücadele veriyor.

Uzmanlar Uyardı

Kripto para sektöründeki bazı uzmanlar böyle bir düşüşün yaşanabileceğini öngörmüşlerdi. Josh Rager kısa süre önce Bitcoin fiyatı hakkında bazı yorumlar yapmış ve fiyatın 10 bin doların altına gerileyebileceğini söylemişti.

Bitcoin’in 10 bin 189 dolar seviyesinden destek aldığını söyleyen Rager, bu destek noktasının altına düşülmesi halinde Bİtcoin fiyatının yeniden 9 bin dolar seviyesine düşebileceğini belirtmişti.

Piyasanın gidişatını yorumlayan DonAlt lakaplı başka bir analist de Bitcoin fiyatının 10 bin doların altına gerileyeceğini öngörmüş, Bitcoin’in bir sonraki destek noktasının 9 bin 800 dolar seviyesi olacağını belirtmişti.

Yeni Tahminler

Kripto para sektöründeki bazı uzmanlar piyasadaki bu düşüşün bir süre daha devam edeceğini söylüyorlar. Chonic Trading’in CME vadeli işlemlerine bakarak yaptığı tahmine göre Bitcoin fiyatı 8 bin 500 dolar seviyesine kadar gerileyebilir.

Crypto Kea tarafından yapılan analizlere göre ise Bitcoin fiyatının bundan da daha ağır bir düşüş yaşadığını görebiliriz. Kendisinin analizlerine göre Bitcoin fiyatı kısa süre içerisinde 7 bin 500 dolara kadar düşebilir.

Sektördeki uzmanlar Bitcoin fiyatının düşmeye devam etmesini beklerken sektörde yaşanacak ani bir gelişme bu durumu aksi yönde değiştirebilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment