Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance CEO’su: Trump’ın Açıklamaları Bitcoin İçin Olumlu

Binance CEO’su Changpeng Zhao, ABD Başkanı Donald Trump’ın kripto paralar hakkında yaptığı açıklamaların sektör için olumlu olabileceğini düşünüyor.

ABD Başkanı Donald Trump geçtiğimiz haftalarda Bitcoin gibi kripto paralar hakkında bazı açıklamalar yapmış, bu tarz kripto paraların yasa dışı amaçlarla kullanıldıklarını ve kendisinin bunları pek sevmediğini söylemişti. Trump bunun yanı sıra Facebook’un dijital para projesi olan Libra hakkında da konuşmuş ve ona da aynı gözle yaklaştığını belirtmişti.

Binance’in CEO’su Changpeng Zhao geçtiğimiz hafta CNBC’ye konuştu ve kripto para sektöründeki bu güncel gelişmelerden bazılarını değerlendirdi. Özellikle Trump’ın açıklamalarına değinen Changpeng Zhao, Trump’ın bu yorumlarının ne olumlu ne de olumsuz olduğunu düşünüyor ve şunu ekliyor:

“Trump şu ana dek ne olumlu ne de olumsuz bir şey yaptı. Amerika Birleşik Devletleri Başkanı’nın kripto paralar hakkında konuşuyor olması bile başlı başına iyi bir şey.”

ABD’de Kripto Para Yasağı?

Donald Trump bu açıklamaları yaptıktan sonra insanlar ABD’nin kripto para işlemlerini yasaklayıp yasaklamayacağını merak etmeye başladılar.

Bu konu hakkında da konuşan Changpeng Zhao ABD’nin gerçekten de ülkedeki kripto para işlemlerini yasaklayabileceğini düşünüyor. Ancak Changpeng Zhao’ya göre ABD tarafından alınan böyle bir karar kripto para sektörünün sonunu getirmez. Aksine, Trump tarafından alınacak böyle bir karar ülkedeki kripto para kullanımını arttırır:

“Kripto paralar hangi ülke ne yaparsa yapsın ayakta kalacaklar. Bitcoin’in yasaklanmaya çalışıldığı ülkelerdeki insanlar genelde daha çok kripto para kullanmaya başlıyorlar.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment