Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İngiltere’de Bitcoin Dolandırıcılığına Karşı Uyarı

İngiltere‘deki finans regülatörü ülkedeki vatandaşları yeni bir kripto para dolandırıcılığı hakkında uyarıyor.

Kripto para dolandırıcıları insanları kandırmak ve onlardan para alabilmek için yeni bir numaraya başvurdular. İngiltere’nin finans otoritesi olan Finansal Davranış Kurumu’nun ismini ve logosunu kullanan dolandırıcılar bu sayede insanlardan para almaya çalışıyorlar.

İnsanlara e-posta aracılığıyla ulaşan bu dolandırıcılar insanları yeni bir kripto para projesine yatırım yapmaya ikna etmeye çalışıyorlar. Finansal Davranış Kurumu’ndan (FCA) onay almış gibi davranan bu dolandırıcılar, yatırımcılara şu mesajı veriyorlar:

“Bitcoin hala kendi rekoru olan 20 bin dolar seviyesinin çok gerisinde. Ama bazı kripto para uzmanları Bitcoin fiyatının 2020’de 20 bin doların da üstüne çıkabileceğine inanıyorlar.”

İnsanların ilgisini bu mesajla çeken dolandırıcılar yatırımcıları daha sonra e-posta içerisindeki bir bağlantıya tıklamaya davet ediyorlar.

FCA Uyardı

Ülkenin finans otoritesi olan Finansal Davranış Kurumu bu dolandırıcılıktan kısa süre içerisinde haberdar oldu ve bu projenin herhangi bir resmi lisansa sahip olmadığını belirtti.

Finansal Davranış Kurumu geçtiğimiz aylarda da buna benzer uyarı mesajları yayınlamış, vatandaşlara şunu hatırlatmıştı:

“Unutmayın ki biz hiçbir vatandaşla iletişime geçip ondan para veya banka hesap bilgisi istemeyiz.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment