Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

En Çok Blockchain Patenti Hangi Ülkede?

Dünya genelinde şu ana dek Blockchain teknolojisiyle ilgili toplamda 14 bin patent başvurusu yapıldı ve bunlardan 10 bin 600 tanesi kabul gördü.

Blockchain teknolojisiyle ilgili ilk patent başvurusu 2013 yılında yapıldı. 2013-2015 tarihleri arasında ise çok fazla patent başvurusu görülmedi. Ancak 2015 yılından itibaren bu başvuruların sayısı gitgide çoğalmaya başladı. 2017-2019 tarihleri arasında yapılan patent başvurularıyla ilgili henüz resmi bir veri paylaşılmış değil ancak 2013-2018 tarihleri arasındaki başvuru sayılarının yıllık yüzde 285 oranında artış gösterdiği düşünülüyor.

En Çok Patent Hangi Ülkede?

Derwent kaynaklarında Blockchain için yapılmış patent başvurularına baktığımızda özellikle birkaç farklı ülkenin ön plana çıktığını görüyoruz. Bunların arasında Çin, ABD ve Güney Kore gibi ülkeler bulunuyor.

Dünya genelindeki Blockchain patentlerine baktığımızda görüyoruz ki bunların yüzde 49’u Çin’den, yüzde 18’i ise ABD’den gelmiş. Bu iki ülke şu ana dek yapılmış tüm başvuruların yüzde 67’sini oluşturuyor.

Diğer ülkelere baktığımızda ise Japonya’nın toplam patent sayısına yüzde 2, Güney Kore’nin yüzde 4, Avrupa Birliği ülkelerinin yüzde 3 oranında katkıda bulunduğunu görüyoruz.

Blockchain Yenilikleri

Blockchain teknolojisiyle ilgili hazırlanmış yenilikçi projelere baktığımızda da yukarıdakine benzer bir dağılım gördüğümüzü söyleyebiliriz.

Dünya genelindeki yenilikçi projelerin yüzde 62’si Çin’den, yüzde 22’si ise ABD’den geliyor. Bu iki ülke yenilikçi projelerin toplamda yüzde 84’üne ev sahipliği yapıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment