Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Venezuela’dan Yeni Bitcoin Rekoru!

Venezuela halkı özellikle son iki yıldır inanılmaz zor günler geçirmekte ve yaşadıkları hayat standartları devamlı olarak düşerken, ülkedeki enflasyon oranı da buna ters orantıda devamlı artmakta. Bu da Venezuela halkının geçtiğimiz hafta tarihlerinde hiç olmadığı kadar çok Bitcoin (BTC) alıp satmalarına yol açtı.

LocalBitcoins, Bisq ve Paxful gibi eşler arası kripto para borsalarını ve bunların verilerini takip eden Coin Dance’nin sunduğu istatistiklere göre, 20 Temmuz tarihinden önceki yedi gün boyunca Venezuela yeni haftalık rekorunu kırdı. Bu süre esnasında sadece LocalBitcoins üzerindeki kullanıcıların 57 milyar bolivar civarında bir ticari hacim yarattı ve tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 49 milyar bolivarı geçti.

Zaten bundan önceki rekor da sadece geçtiğimiz hafta kırıldı ki bu bile ülkedeki ekonomik durumun devamlı ve istikrarlı bir şekilde kötüye gittiğinin göstergesi. Venezuela devleti ve Nicolas Maduro tarafından piyasaya sürülen petrol destekli kripto para birimi Petro ise birçok uzmana göre birkaç kripto para biriminin kopyası ve buna rağmen ciddi anlamda başarısız oldu.

Venezuela halkının harcadığı bolivar miktarı artsa da, değer kaybeden para yüzünden insanların aldığı Bitcoin miktarında düşüş olmakta ve bu da durumu oldukça ilginç bir hale sokmakta.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment