Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İran Kripto Para Madenciliğini Yasallaştırdı! Sıra Türkiye’de Mi?

İran büyük bir ihtimalle kripto para birimleri konusunda en az Çin kadar belirsiz bir çizgide yürüyen ülkelerin başında geliyor. Ülke bir zamanlar kendi kripto para birimini piyasaya süreceği haberi ile gündeme gelse de, daha sonra Bitcoin‘i yasaklayacağı haberi ve şimdi de kripto para madenciliğini bir endüstri dalı olarak kabul ettiği haberi ile adından söz ettirdi.

İran Kripto Para Madenciliğini Meşru Kıldı

İran Ticaret, Sanayiler Madenler ve Tarım Odası tarafından 22 Temmuz tarihinde yapılan yeni bir açıklamaya göre, ülke kripto para madenciliğini resmen meşrulaştırdı ve bunu yasal bir hale getirdi. İran Merkez Bankası Başkanı Abdolnaser Hemmati konu hakkında yaptığı açıklamada ”dijital koin’lerin kazılmasını sağlayan mekanizma ülkenin ekonomik komisyonu tarafından kabul edildi” ifadesini kullandı ve bunun daha sonra bir kabine toplantısında tekrar masaya yatırılacağını ifade etti.

Amerika Birleşik Devletleri yaptırımları ile boğuşmakta olan İran hem elektriğin ülkede çok ucuz olması ve hükümetin bu konuda yardım etmesi, hem de yaptırımlardan kaçmak isteyen vatandaşları sayesinde inanılmaz bir kripto para madencilik artışı yaşadı.

Ülke bunun yanı sıra yakın zamanda kripto para madencilerine özel bir elektrik tarifesi de oluşturmuştu ve bu bile bugün duyurulan haberin bir habercisi olarak algılanabilir.

Komşu ülkede böyle bir şey yapılması aktif olarak inanılmaz bir kripto para yatırımcı ve madenci kitlesine sahip ülkemizde de böyle bir yasallaştırmaya yol açabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment