Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Şok İddia: Justin Sun Çin’de Alıkonuluyor!

Son zamanların şüphesiz en ‘sıcak’ konularından birisi Tron‘un kurucu ismi Justin Sun‘ın milyarder yatırımcı Warren Buffett ile yiyeceği yemek olmuştu. Sun sabah saatlerine karşı bir duyuru yaptı ve sağlık sorunları, daha spesifik olmak gerekirse böbrek taşı nedeniyle yemeği ertelemek zorunda kaldığını açıkladı.

Söz konusu haber ile Tron bir anda %14 piyasa değeri kaybetti ve düşüş hala devam ediyor. Merkeziyetsiz bir doğaya sahip kripto para projelerinden birisinin kurucusunun sağlık sorunu nedeniyle önemli bir etkinliği ertelemesi durumunda TRX’in %14 değer kaybetmesi ise bu projenin merkeziyetsizlikten ne kadar uzak olduğunun kanıtı şeklinde öne sürülebilir.

Justin Sun’a Sert İddia

Ancak daha ilginç bir olay ve iddia bugün 21st Century Business Herald tarafından yayınlanan bir makalede ortaya atıldı. İlgili makalede Sun’ın kendi Tron kripto para projesi ile yasa dışı yollardan fon topladığını ve Tron ağının sadece Çin vatandaşlarının erişimine sunulan yasa dışı kumar ve bahis hizmetleri yürüttüğünü iddia etmekte. Buna ek olarak Sun’ın ilk kurduğu start-up firmalarından Peiwo’nun da yasa dışı yetişkin içerik materyallerine bulaştığı vurgulanıyor.

Kaynak ünlü CEO’nun bütün bunlardan dolayı şu an Çin içerisinde yetkililer tarafından alıkonulduğunu ve sağlık sorunu iddiasının tamamen yalan olduğunu belirtmekte. Sun ise kendi Weibo hesabından yaptığı açıklamada bütün bunları reddetti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment