Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Libra’nın Sahip Olacağı Güç, İngiltere’de Meclis Komisyonu Gündeminde

İngiltere’deki meclis komisyonu Facebook’un kripto para birimi Libra projesi ile çok fazla güç sahibi olacağından endişelendiği için derinlemesine bir araştırma süreci başlatabilir.

Gündemi Yine Facebook’un Güvenlik Açıkları Belirledi

İngiltere’nin Dijital, Kültür, Medya ve Spor Komitesi başkanı Damian Collins yaptığı açıklamada, Facebook’un geçmişte gizlilik konusundaki zayıf tutumu göz önüne alındığında, milyonlarca potansiyel Libra kullanıcısının finansal ayrıntılarını yeterince koruyamayacakları konusunda endişeli olduğunu söyledi.

Cambridge Analytica veri skandalının İngiltere soruşturmasını yürüten Collins, Libra ile Facebook’un “neredeyse kendisini kendi ülkesi haline getirmeye çalışıyor” yorumunu yaptı. Sınırları ve ulusu olan bir ülke olmasa da, Facebook “yalnızca Mark Zuckerberg’in gözetiminde olan küresel bir topluluğa sahiptir.”

Collins:

“Eğer Facebook duvarıyla çevirili Facebook tarafından yaratılan ve kimsenin gerçekten sorgulayamayacağı bu ödeme sistemini kullanacaksak, büyük dolandırıcılıklara karşı kaygılı olmamız oldukça doğal.”

Dünyanın her yerinden düzenleyiciler proje hakkında daha ayrıntılı bilgilere ulaşmak istediklerini belirterek Libra’nın ileriye gitmek için geniş düzenlemeler yapması gerektiğini söylüyorlar.

Geçtiğimiz hafta Fransa’da gerçekleştirilen G7 buluşmasında gözler yine Facebook Libra’nın üzerindeydi. Libra gibi kripto para birimlerinin küresel finansal istikrar için bir tehdit olduğu, para aklama ve terör finansmanlarında kullanılma riskini en aza indirmek için katı kuralların uygulanması gerektiği uyarısında bulunulmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment