Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dikkat: Facebook’un Librası ile İlgili Sahte Reklamlar İnternette Kol Geziyor

Facebook’un kripto parası Libra, sektördeki bir numaralı gündem maddesi olmaya devam ederken, kripto paranın yakaladığı bu popülaritenin istifade etmek isteyen dolandırıcılar türemiş durumda.

İnternette yer alan sahte reklamlar, Facebook’un kripto parasının satışının internet üzerinden başladığını iddia ediyor. Konuyla ilgili olarak medya kuruluşlarında çıkan haberlere göre, oldukça fazla sayıda reklam, Facebook ve Instagram’da adeta kol geziyor ve bu sayede yatırımcıları ağına düşürmeye çalışıyor.

The Washinghton Post’un yaptığı haberin ardından, dev kurum hemen Facebook’a bu reklamlar ile ilgili rapor verdi ve Facebook da, bu reklamları platformundan kaldırdı.

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Libra projesinin iletişim departmanı müdürü Elka Looks, bu reklamların farkında olduklarını söyledi ve şunları ekledi:

”Bu tarz reklamlar ile ilgili olarak bize ulaşan çok fazla sayıda kişi oldu. Biz de hemen onları kaldırdık. Kendi politikamız ile çelişen bu tarz şeyleri, farkına vardığımız an kaldırıyoruz.”

Bazı sahte reklamlar, henüz piyasaya çıkmamış Libra koinlerinin, birkaç platformda ‘indirimli’ bir şekilde satıldığını ifade ederken, bazıları da Facebook CEO’su Mark Zuckerberg’ün resmini kullanarak bazı pazarlama broşürleri ve ürünleri hazırlayarak, insanları ağına düşürmeye çaba gösteriyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment